Comunicat de presă: Ziua Internațională a Educației 2023

Pe 24 ianuarie, Broken Chalk vă invită să ne va alăturati de  Zilua Internaționale a Educației.

În această zi, recunoaștem realizările din acest an în domeniul politicii educaționale și, în același timp, luăm în considerare provocările permanente prezentate de pandemia de COVID-19, o creștere globală a conflictelor armate, limitările sporite ale libertății de exprimare și recesiunea economică globală, care a contribuit la o creștere limitată. finanțare educațională, scăderea standardelor educaționale și rate mai scăzute de înscriere. Mai mult decât orice, noi, cei de la Broken Chalk, sperăm să conducem comunitatea globală a ONG-urilor pentru a ne dubla angajamentul colectiv față de educație.

Să ne concentrăm mai întâi asupra modului în care Broken Chalk a contribuit pozitiv la realizarea educației ca drept al omului în 2022. Anul acesta, Broken Chalk a efectuat cercetări semnificative asupra provocărilor educaționale cu care se confruntă peste 25 de țări, inclusiv dimensiunile finanțării, înscrierea, rasa, etnia, distribuția socioeconomică, egalitatea de gen, accesibilitatea studenților cu dizabilități, ratele de angajare a absolvenților și accesul la formare profesională pentru tinerii adulți. Aceste rapoarte privind provocările educaționale, publicate pe site-ul nostru web și pe platformele noastre de socializare, au crescut gradul de conștientizare cu privire la problemele cele mai presante ale anumitor sisteme educationale sau la cele mai pozitive inițiative educaționale.

În plus, Broken Chalk a început o nouă serie de rapoarte care rezumă și analizează pachetul de extindere al Uniunii Europene pentru 2021 pentru tarile Balcanice din Vest și Turcia. Concret, această serie a produs șapte rapoarte, câte unul pentru fiecare țară fiind luată în considerare pentru aderare, menționând domeniile în care UE a recomandat reforme fundamentale. Fiecare raport a examinat politica educațională a țării vizate, respectul pentru drepturile copiilor, egalitatea socioeconomică și accesul la serviciile publice în conformitate cu parametrii și evaluările pachetului de extindere al UE. Drept urmare, rapoartele au generat o analiză critică asupra modului în care reformele propuse de UE ar avea impact asupra educației.

În cele din urmă, Broken Chalk a participat la Evaluarea periodică universală anuală a Organizației Națiunilor Unite, așa cum am făcut-o de la înființare, în 2020. EPU este un proces unic prin care statele iau în considerare politicile și evidențele privind drepturile omului ale altor state într-o evaluare de la egal la egal și dialogul de reformă. Pentru a facilita acest dialog, ONG-urile, instituțiile naționale pentru drepturile omului și organizațiile societății civile sunt invitate să trimită declarații și rapoarte despre politicile și evidențele țării vizate în materie de drepturile omului. Anul acesta, Broken Chalk a finalizat trimiterile la EPR pentru 30 de țări. Aceste transmiteri sunt vitale pentru exercițiul EPR, deoarece anumite comentarii și recomandări selectate pentru îmbunătățire sunt trimise direct la sala de discuții. În această rundă, multe dintre recomandările Broken Chalk au fost acceptate de UPR, ceea ce înseamnă că Broken Chalk generează discuții semnificative în cadrul comunității drepturilor omului și contribuie în mod tangibil la reforme materiale semnificative în țările în care au loc în mod obișnuit încălcări ale drepturilor omului.

Acum, luați în considerare modul în care Broken Chalk intenționează să-și extindă activitatea în curs de desfășurare cu cercetări, rapoarte și creșterea gradului de conștientizare. Vom continua rapoartele noastre privind provocările educaționale, extinzându-ne, sperăm, în noi zone ale lumii. Sunt programate rapoartele pentru încă 35 de țări, luând în considerare din nou provocările cu care se confruntă statul, birocrația sa educațională, școlile și elevii. Vom participa din nou la EPU 2023, cu planuri de a prezenta rapoarte pentru alte 39 de țări. Dincolo de aceasta, am planificat și noi inițiative pentru a continua educația ca drept al omului în 2023. Sperăm să începem noi proiecte, inclusiv noi serii de rapoarte și proiecte proactive cu parteneri locali și globali pe teren.

În această Zi internațională a educației, cu noul an încă proaspăt, Broken Chalk rămâne concentrat pe cele mai grave probleme cu care se confruntă instituțiile de învățământ și studenții astăzi. În mod colectiv, societatea civilă globală și ONG-urile trebuie să coopereze pentru a transforma viitorul educației. Sperăm să instigăm un dialog despre întărirea calității educației disponibile în mod egal pentru toți, navigarea prin transformarea digitală a resurselor educaționale, sprijinirea profesorilor și garantarea unei platforme sigure și durabile pentru vocile elevilor. În această Zi Internațională a Educației, vă rugăm să luați în considerare modul în care puteți contribui la aceste obiective ca individ și membru al unei comunități globale pentru drepturile omului. Educația este atât un drept al omului, cât și o cheie pentru dezvoltarea durabilă, armonia politică și coeziunea socială. La mulți ani de Ziua Internațională a Educației!

 

Semnat de

Broken Chalk

International_Day_of_Education_Press_Release_Eng

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *