Educational Challenges in Azerbaijan

Sfidat arsimore në Azerbajxhan

Korrupsioni në Azerbajxhan: Një udhëzues për sfidat arsimore  Azerbajxhani është një vend i vendosur në rajonin e Kaukazit dhe, deri në pavarësinë e tij në 1991, ai drejtohej nga Bashkimi
Read More

SFIDAT KRYESORE TË ARSIMIT FILLOR DHE TË MESËM NË VENDET E BALLKANIT PERËNDIMOR/ PËR VEND

Vendet e Ballkanit Perëndimor (të përcaktuara nga Bashkimi Evropian si Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Serbia) janë në tranzicion, duke përfshirë
Read More

Sfidat në sistemin arsimor të Afrikës së Jugut

Në mënyrë që të jetë në përputhje me standardet kombëtare dhe ndërkombëtare të të drejtave të njeriut, Afrika e Jugut duhet të përballet me disa pengesa në sferën e tyre
Read More

Sfidat e Arsimit në Francë

Ndërsa arsimi francez është prima facie i aksesueshëm për të gjithë, pasi është falas që nga fillimi deri në arsimin e lartë, francezët pretendojnë se sistemi arsimor francez njeh shumë
Read More

SFIDAT KRYESORE TË ARSIMIT FILLOR DHE TË MESËM NË RUSI

Vetë Federata Ruse është një shtet relativisht i ri. Ajo u formua 30 vjet më parë pas shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik. Rusia ka një sfond unik historik, social dhe kulturor,
Read More

Vendimi i Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ILO) pas grushtit të shtetit të dështuar të vitit 2016 në Turqi

Më 15 korrik 2016, një grusht shteti i dështuar ndodhi në Turqi kundër Presidentit Tayyip Erdogan dhe institucioneve shtetërore. Shpërbërja e sundimit demokratik, kërcënimi ndaj të drejtave të njeriut dhe
Read More

FËMIJËT E BOTËS: ÇFARË PO BËHET

Në dekadën e fundit, avokatët globalë të shëndetit mendor janë perpjekur për të promovuar iniciativa që rrisin ndërgjegjësimin dhe adresojnë shëndetin mendor të fëmijëve dhe të rinjve. Organizata Botërore e
Read More

Fëmijët dhe Shëndeti Mendor: THEMELI

THEMELI Pjesa 1 Sferat e ndikimit Shëndeti mendor i fëmijëve dhe të rinjve është një nga asetet më kritike njerëzore. Kombinimi i biologjisë njerëzore dhe ekspozimi ndaj përvojave ndikon dhe
Read More

Gjendja e Fëmijëve në Botë: Hyrje

Një kohë për Veprim Si rezultat i pandemisë Covid-19, bota ka dëshmuar një rritje të ndjeshme ndaj çështjeve të shëndetit mendor tek fëmijët dhe familjet e tyre. Pandemia theksoi se
Read More
Nuriye Gulmen

Nuriye Gülmen: Një luftë gjashtë-vjeçare kundër abuzimeve sistematike

Gati gjashtë vjet më parë, Turqia u trondit nga tentativa e supozuar për grusht shteti më 15 korrik 2016. Një ditë pas përpjekjes, qeveria turke vendosi me shpejtësi gjendjen e
Read More