De Wereld Dag van de Kinderen

Vandaag is het 20 november, de wereld dag van de kinderen.

Vandaag zijn veel van onze kinderen, die alle schoonheden van de wereld in verschillende geografieën verdienen, helaas verstoken van zelfs de meest elementaire mensenrechten.

Kinderen die worden getroffen door de sfeer die door de oorlog in landen als Jemen en Syrië is ontstaan. Kinderen gedwongen tot culturele assimilatie in de Oeigoerse geografie. Kinderen die lijden aan elementaire voedsel- en gezondheidsproblemen in verschillende landen van Afrika. De gevangene zuigelingen en kinderen met hun gevangen ouders in Turkije. Kinderen die in verschillende landen zijn misbruikt. En in veel andere gebieden zijn er kinderen die verstoken zijn van de meest elementaire mensenrechten.

In de wereld van vandaag hebben volwassenen de harde levensomstandigheden die ze nauwelijks aankunnen op de zachte schouders van onze kinderen gelegd.

Wij wensen een wereld waarin ieder pasgeborene de ogen opent voor een wereld waarin zij onder gelijke omstandigheden kunnen leven en waarin zij niet verstoken blijven van de meest elementaire mensenrechten en wij vieren de werelddag van de kinderrechten voor alle kinderen ter wereld.

Beste kinderen, we zullen vandaag en morgen harder werken dan gisteren om jullie rechten terug te geven die jullie zijn ontnomen.


Broeken Chalk

Ik woon met mijn familie. Ik ben erg blij met mijn moeder, vader, broer en zus. In andere delen van de wereld leven sommige kinderen zonder hun familie. Ik wens dat alle kinderen zich herenigen met hun familie.
Ik hou van mijn school. Daar leer ik heel veel goede dingen. Ik ben erg blij met mijn juffen, meesters en mijn vrienden.
In andere delen van de wereld hebben sommige kinderen geen kans op onderwijs.
Ik wens dat alle kinderen goede onderwijs kunnen krijgen.
Ik kan hier naar de dokter gaan als ik ziek word.
Maar in andere delen van de wereld krijgen sommige kinderen deze kans niet.
Ik wens dat alle kinderen deze kans kunnen krijgen.
Ik krijg gezonde eten en een warme maaltijd van mijn moeder.
Maar in sommige delen van de wereld krijgen kinderen geen gezond eten.
Ik wens dat alle kinderen deze warme moeder maaltijd kunnen krijgen.
Ik kan met mijn speelgoed spelen in mijn vrije tijd. Ik hou van mijn speelgoed.
Maar niet alle kinderen hebben dit kans in sommige delen van de wereld.
Ik wens dat alle kinderen met hun eigen speelgoed kunnen spelen.
Ik heb een mooi speeltuin in de buurt en daar breng ik veel plezierige tijd door met mijn vrienden.
Maar in sommige delen van de wereld, krijgen kinderen deze gelegenheid niet.
Ik wens dat alle kinderen in speeltuinen kunnen spelen met hun vrienden.

Ik houd van de natuur, vogels, bloemen en bomen. En ik kan wandelen, rennen en genieten van de natuur.
In sommige delen van de wereld hebben kinderen niet de gelegenheid om van de natuur te genieten.
Ik wens dat alle kinderen kunnen genieten van wandelen en rennen in de natuur.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.