Wie is Broken Chalk?

In Turkije zijn er veel overtredingen van mensen rechten in de afgelopen vijf jaren. President Erdogan word elke dag meer dictator. Als iemand tegen hem of zijn overheid praat,  verklaard  hij ze als terrorist. Vaandag in Turkije, niemand kan tegen Erdogan en zijn overheid praten.

 

Mijn vrienden, vriendinnen en ik heben stichting Broken Chalk opgericht. We als opgerichten van Broken Chalk hebben veel overtreding van mensen rechten in onze land gehad. We zij nu blij in Nederland, en hier hebben we meer vrijheid en respect voor mensenrechten gevonden. Maar onze vrienden en vriendinnen die in Turkije wonen hebben overtreding van mensen rechten. Het leven werd elke dag moelijker voor hun. We moeten iets doen voor hun. We kunnen onze leven niet voort zetten door hun te vergeten. Daarom hebben we de stichting Broken Chalk opgericht. Na de mislukte coup aanval, in de afgelopen vijf jaaren, meerdan thousand  prive scholen werden gesloten door de Turkse overheid met decree law.  Volgens de gegevens verzameld door de Unie van Onderwijs (Egitim-Sen), heeft de regering 41.005 leraren uit hun beroep gezet, en hun docent certificaten werden geannulleerd. Deze docenten kunnen niet hun bereopen doen. Daarnaast werden ook zestien universiteiten, waar meer dan 56.000 studenten hoger onderwijs volgden, gesloten, waardoor 5.342 mensen, waaronder 2.465 academici, hun baan verloren. Alles door de Turkse overheid met decree law. Op een andere manier zijn alle bevengenoemde instellingen of mensen verbonden met de Gulenbeweging. Dat was de reden waarom ze werder gesloten of van het werk werden gestuurd.

 

We begonen als platform maar het was niet genoeg om onze werk te doen. Dan de afgelopen jaar in September maakten we deze paltform als sticting. Nu kunnen we meer dingen doen voor mensen rechten.

Broken Chalk stelt rapporten op over overtredingen van mensen rechten in het onderwijs. We dienen onze rapporten in bij de mensenrechten organisaties van de United Nations en de Eurpoen Union. Broken Chalk organiseert straatprotesten om de aandacht van het publiek te trekken en regeringen onder druk te zetten.Publiceer persberichten over de overtredingen van rechten in het onderwijsveld en stuur brieven naar de regeringen en vraag om hulp in de zaken. Organiseren en geven van trainingsprogramma’s voor de vluchtelingenleraren, enz.

We deden al onze werk met onze vrijwillegers. Als u wilt kunt u een vrijwilleger van Broken Chalk worden.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *